Historiek

Houbolak is opgericht in 1994 door Walter Houben. Gedurende 4 jaar heeft Walter in Vlimmeren zijn activiteit uitgevoerd op een bedrijfsoppervlakte van 375 m². Al snel bleek dat een verhuis noodzakelijk was gezien de geringe werkruimte. De verhuis van Houbolak was effectief in 1997. De firma huisvestte zich te Wechelderzande met een 3 dubbele capaciteit. Tevens werd er ook geïnvesteerd in een 2de spuitcabine om aan de hoge kwaliteitseisen van de klant te voldoen.

Ondertussen werd ook zijn zoon, Steven Houben toen net 18 jaar, in het bedrijf geïntroduceerd. Stijgende groei heeft een derde uitbreiding niet meer kunnen tegenhouden. In 2001 kochten de familie Houben een industrieel pand in Rijkevorsel met een oppervlakte van 1500 m². Maar innovatieplannen bleven niet uit. 2008 werd een mijlpaal voor het bedrijf. De toen nog in kinderschoenen zittende techniek van het poedercoaten op mdf trok de aandacht van de twee bedrijfsleiders. Samen besloten ze een doorgedreven investering te doen in een volledig geautomatiseerde poedercoatinglijn voor mdf. Achteraf bekeken de juiste beslissing want nu kon het bedrijf alle facetten van het kleuren van hout aanbieden.

Heden is Houbolak pionier op gebied van poedercoating op mdf. Dit in combinatie met hun rijke ervaring in het natlakken, beitsen, vernissen of hoogglansuitvoeringen heeft de firma ertoe bijgedragen dat het een van de snelgroeiendste bedrijven is in haar branche.